"OMG! I didn't know Dutch people are lefthanded!"
For your information, in verband met de nodige reizen en tripjes zal ik de komende weken wat vaker dan normaal een blog schrijven!
De afgelopen weken waren niet erg bijzonder. Ik heb mijn examens achter de rug en heb het daardoor wat school betreft even wat rustiger. Alles gaat z'n gangetje en ik begin dan ook aan die gekke Amerikaanse gewoontes te wennen. Zo hebben we hier elke dag op school om 10.30 de 'pledge of allegiance', gevolgd door het 'national anthem' (volkslied). De pledge of allegiance is een soort eed waarin je trouw zweert aan Amerika. Erg leuk voor een buitenlander als ik dus. Ik zal me nooit trouw zweren aan Amerika! Nederland is en blijft mijn landje! Enfin, daarna volgt dus het volkslied. Heel de klas moet opstaan en stil naar de televisie kijken, waarop je de pledge of allegiance kan lezen en daarna het volkslied. Sommigen gaan hier helemaal in op, meezingend met de hand op het hart.
Tot zover school! Halverwege oktober zat ik hier in mijn kamertje, denkend aan een manier waarop ik mijn gastgezin kon laten zien hoe erg ik alles waardeer wat ze voor mij doen. Toen bedacht ik me dat Ayusa (Amerikaanse organisatie van het uitwisselingsprogramma) elke maand een gastgezin tot 'Host Family of the Month' verkiest. Je hoeft alleen even een mailtje te sturen met een leuk verhaaltje, en wie weet wordt jouw gezin het wel! Allemaal leuk en aardig, ik een verhaaltje geschreven en opgestuurd... Kwam ik er vorige week ineens achter dat mijn gezin nog gewonnen heeft ook! De familie Hess is dus officieel 'Host Family of the Month October'! Het verhaaltje is hierte lezen.
Vorige week was het hier Halloween! Mijn eerste échte Halloween. Helaas doet mijn gastgezin hier niet zoveel aan, en ik heb ook nietecht veel uitgespookt om eerlijk te zijn. Paar schattige kindjes aan de deur gehad om te trick or treaten, en een smerige film gekeken met Peyton, maar meer ook niet.
Maandag ben ik met Whitneys school naar Disneyworld geweest! Was heel leuk, hebheel veelhele lieve mensen ontmoet,en ook eenaantal wat minder lief.'s Ochtends om 8 uur op haar school verzamelen, en uiteindelijk geloof ik rond half 11 met de auto richting Orlando gegaan, waar we 's avonds rond 7 uur aankwamen. Lekker vroeg m'n bedje in, want dinsdag zou een lange dag worden! Ik heb de engste nacht van mijn leven gehad toen, wat een erg lang verhaal is. Uiteindelijk bleek het in ieder geval niets engs te zijn en heb ik voor niets liggen spacen in bed. Nougoed, dinsdagochtend vroeg op, en heel de dag door Disneyworld gebanjerd. Disneyland in Parijs heeft 3 parken, Disneyworld in Orlando 7. Er waren echter maar twee parken waar we uit mochten kiezen, want het moest een 'educatief park' zijn. Ik ben naar Epcot gegaan, een park dat in het teken staat van de verschillende landen van de wereld. Er was mij verteld dat er een Nederlands gedeelte was, en ik had zo'n zin in weer een keer een Nederlandse prak! Helaas was dit niet zo, en heb ik het met een muffin moeten doen. 's Avonds om 9 uur zou het park sluiten, en dat gebeurde met een vuurwerkshow. Tijdens die show kreeg ik ineens heimwee en voelde me zo alleen! Soms wil ik gewoon dat jullie hier allemaal met me waren zodat jullie alles kunnen ervaren wat ik hier meemaak. Gelukkig ben ik daar nu weer bovenop :). Woensdagochtend bij het hotel rondgehangen, rond half 1 richting vliegtuig en om 4uur vlogen we weer terug naar het vertrouwde Panama City Beach.
Amerikaanse tieners zijn by the way echt niet goed snik hoor! Wat een stelletje mafkezen allemaal! Op de Gasthuislaan vond ik een leerling wel eens respectloos, maar hier is het niet normaal meer. Gelukkig niet tegenover mij, maar de leraren hebben het hier niet makkelijk hoor! Daarnaast kenik hier zoooo veel scholieren die het liefst elke 5 minuten even aan de wiet zitten. Als ik ze vertel dat dat legaal is waar ik woon, gaan ze er meteen vanuit dat ik een of ander crackmeisje ben uit Amsterdam. Want ja, wat Nederland is weten ze hier niet, tot ik het magische woord Amsterdam laat vallen. En als ik ze dan vertel dat ik helemaal niet aan de wiet zit, ben ik een loser. Ja, zo gaat dat hier. Het is niet 'cool' om te blowen, het is gewoon 'not cool' als je dat niet doet!
Ook zijn ze niet al te snugger *verwijzing naar titel van deze blog*. Ik krijg hier opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd, daar zeg je u tegen. Ze vinden het erg verwarrend dat Nederlandse mensen Dutch zijn. Bij anatomie hadden we het over Einstein, en dat zijn brein nadat hij overleden was, was gestolen. Meisje uit mijn klas, bloedserieus 'Maybeit wasn't stolen, he could have beenan organ donor'. Daarnaast vinden ze het ge-wel-dig om verhalen over Sinterklaas te horen. En dan vooral het gedeelte over zijn zwarte helpers.
Verder vinden Amerikaanse tieners het heel belangrijk om te kunnen zeggen dat ze een relatie hebben met iemand. Maakt niet uit of ze 1 uur samen zijn of 1 jaar, zo lang ze maar een relatie hebben. Ik heb, voordat ik naar Amerika kwam, van Travel Active een boek gekregen genaamd 'Amerikanen zijn niet gek'. Ik ben erin begonnen en kwam tot de conclusie dat ze inderdaad niet gek zijn. Toen ik hier kwam wonen heb ik mijn mening bijgesteld, Amerikanen zijn best wel gek. In ieder geval, hier in Panama City Beach lopen aardig wat mafkezen rond!
En nu ga ik lekker mijn bedje in, morgen weer vroeg op voor mijn volgende trip naar Denver, Colorado!
See y'all in a week,
Muchos liefs <3
Hey Lin!
Haha die amerikanen klinken nogal gek ja :P
Zijn wij nederlanders toch maar weer saai doodnormaal!
Ben benieuwd naar je uitstapjes komende tijd!
Kussss
Haaai lieverd,
Ik kwam vanochtend erg chagerijnis m'n bed uit, kreeg een mailtje dat jij weer een blog had geschreven en het vrolijkte me op om te lezen dat je het naar je zin heb en dat je geniet van wat je allemaal meemaakt in Panama City Beach!
Iloveyouuuuugirl
Klinkt allemaal wel weer erg leuk!
Maar nu rest mij toch nog 1 vraag,
wat is er snachts nog enger dan DE nacht in Hoenderloo?
Yo Lin, het wordt van lieverlee hoognodig tijd dat je laat zien waar je vandaan komt. Ik zou, als ik jou was, dwars door alles en iedereen heen uit volle borst het Wilhelmus gaan zingen. Aangezien je af en toe best een grote mond op kunt zetten, lijkt het mij niet geheel ondenkbaar dat je boven die gekke amerikaanse meute uit kunt komen. Dus laat Amerika de echte Linda eens zien!
Overigens deel ik de mening van Mark. De winden van Goofy kunnen nooit zo erg zijn als die van Mark en Frank bijelkaar, dus kom op voor de draad er mee. Wat kan er nog enger zijn?
Wel weer een lekker stukkie. Hadden we al eens gememoreerd dat je de journalistiek in kon, nu lonkt er ook nog een job als reisleidster met de nodige ervaring. Goede reis naar Denver en maak er een onvergetelijke trip van! XXX
Hilarisch! Ik lig in een scheur. Ik heb je echt al te lang niet gesproken! Als je maar weet dat ik je nachtverhalen nog wil horen.
Ik ben het overigens wel met Mark eens. Ik schrik soms 's nachts wakker, badend in het zweet van een nachtmerrie. In die droom lig ik in die tent in plaats van jij, ARGH! Gelukkig is Spongebob er altijd bij :-) XXXXXXX