Christmas and New Year's Eve
Allereerst wil ik iedereen een super geweldig nieuwjaar wensen. Dat dit jaar maar veel goeds aan jullie mag brengen :). Vorige week heb ik voor de eerste keer Kerst niet thuis gevierd, wat toch wel heel erg raar was. Ik had me er van tevoren al op ingesteld dat dit waarschijnlijk de moeilijkste dag van het hele jaar zou worden, maar ik heb het overleefd!
Kerst zelf viel opzich nog wel mee qua heimwee betreft, maar kerstavond was een stuk moeilijker. Ik denk dat dat komt omdat ik heel de dag al op zag tegen de dag daarna. Op kerstavond gingen we naar de kerk, en achteraf komt er een vrouwtje naar me toe die letterlijk zegt 'Do you miss your mom? I'd wanna be home for Christmas if I were you!'. Ja nee, lekker slim zeg, om zoiets te zeggen. Ik begon dus vrolijk keihard te janken. Voelde me natuurlijk vreselijk voor lul staan dus was snel de wc's ingevlucht, maar voelde me daarna wel wat beter :). Die avond kerstdiner: eten besteld bij een restaurant. Wát een kerstsfeer zeg! Not. ‘s Avonds maar vroeg mijn bed ingegaan, des te eerder zou alles voorbij zijn.
De volgende ochtend stond Whitney om 7 uur aan m'n deur te rommelen 'It's Christmas! Wake up, Linda, it's Christmas!'. Of course, Whitney gelooft nog in Santa Claus, en was dus zo enthousiast als maar zijn kon. Ik met moeite mijn bed uit gekomen, om met pyjama en al bij de kerstboom te zitten, waar ik voor het eerst van mijn leven kerstcadeautjes gekregen heb! En niet al te weinig ook, ben onwijs verwend! Daarna natuurlijk wéér naar de kerk, en 's middags bij een oom en tante op visite geweest voor het kerstdiner. Dit keer niet besteld, maar zelf gemaakt. En uiteraard weer met een paar appeltaarten van mij, want daar zijn ze hier ondertussen helemaal verslaafd aan.
Na het avondeten gingen we met een paar mensen in de auto door de buurt, om naar de lichtjes te kijken. In Amerika doen al die huizen dus aan heel veel versieringen in de voortuin enzo, en er was een wedstrijd voor het best versierde huis. De winnaar woonde dicht bij de oom en tante, en dus gingen we even kijken. Voor het huis stonden een paar auto's, en op sommigen van die auto's zat zo'n ovale NL sticker! Dus ik flipte helemaal 'THAT'S DUTCH, THAT'S DUTCH', en niemand geloofde mij. Toen ging de tante het voor mij vragen want de eigenaar van het huis was naar buiten gekomen, en het bleek dus dat hij getrouwd was met een Nederlander! En die Nederlander had toevallig wat familie uit Nederland op dat moment in huis zitten! Dus ik heb, voor de eerste keer in 4.5 maand tijd, Nederlands kunnen praten! Leuk joh, ze kwamen uit Den Haag. Hele vriendelijke mensen :)
Ze vieren hier geen 2e Kerstdag, wat ik eigenlijk helemaal niet erg vind. Zo heb ik weer een dag minder om veel heimwee te hebben! Maandag heb ik dus een hele normale dag gehad, heerlijk! Verder een heel rustig weekje gehad, niets uitgevoerd
En dan gisteren was het oudjaarsdag. De dag waarop ik vorig jaar om 5 uur in de oliebollenkraam stond, en daar 14 uur lang oliebollen heb staan verkopen. Dit jaar was wel even wat anders. Ik word wakker, kijk uit mn raam, zie een paar golfers in korte broek over de golfbaan huppelen, kijk op m'n thermometer, 22 graden. De dag zet zich voort, geen oliebollenwalm door heel het huis, geen irritante kindjes op de straat met rotjes, geen Top2000, zelfs geen ABBA! Na oud en nieuw gevierd te hebben in Nederland op Skype, gingen we dan zelf het pad op. Misschien hebben jullie wel eens van de 'ball drop' gehoord, wat ze elk jaar in New York doen. Ze hebben dan een bal in de lucht hangen en die laten ze zakken de laatste 10 seconden van het jaar. En dan, om 12 uur precies, moet je de eerste de beste persoon die je tegenkomt zoenen. Hier hebben ze ook zoiets, maar dan veel kleiner. Ik daar dus vrolijk heen met Peyton, en na lang wachten en me vervelen, was het dan zo ver: de laatste 10 seconden! Iedereen aftellen... 3, 2, 1, iedereen blij. Geen champagne, geen drie zoenen, niet eens 1 zoentje gekregen! Verder is vuurwerk in Florida VERBODEN. Ik dacht nog bij mezelf ‘wiet is ook verboden en dat doen ze ook allemaal, dus het zal wel meevallen'. Er was welgetelt een, ik herhaal, EEN persoon die vuurwerk afstook. Wat een feest! De oud-en-nieuwsfeer was hier even hoog als de kerstsfeer.
Dusja, beide feestdagen vielen wel tegen. Kerst en oudjaar hoor je niet te vieren in een t-shirt en korte broek terwijl het buiten twintig graden is. Volgend jaar in Nederland, dát gaat pas een feestje worden:) !!!!!!
Verder wil ik nog even klagen over die stomme trotse Amerikanen. Zat laatst in de auto, zie voor de heel-veel-ste-keer die Amerikaanse vlag, en mompel in mezelf 'Stupid American flag', gelijk heel de auto boos op me. Hoe dúrf ik zo te praten over de Amerikaanse vlag! Foei!
Beetje sarcastische blog is het wel geworden nu ik het zo teruglees, maar zo voel ik het nu :)
Tot snel lieve Hollanders, mijn volgende blogje komt na NEW YORKKK!!!!!!!
Linda
Waarom mompel je dan niet ook gewoon in t nederlands "stomme amerikaanse vlag"? :')
hahahaha geweldig verhaaltje lin!
Hé Linda, jij ook een gelukkig nieuwjaar natuurlijk! Gaaf dat je daar Nederlanders hebt ontmoet, is altijd leuk, voor hun ook. Op de een of andere rare manier staan de Nederlandsers goed bekend in de rest van de wereld!
Volgend jaar vier je weer lekker kerst in ons kikkerlandje maar dit heb je lekker ook een keer meegemaakt!
Groetjes van alle Bosjes.
Hee Linda!
Ik heb even al je blogs zitten lezen, super dat je het naar je zin hebt! Stiekem ben ik wel een beetje jaloers hoor, zeker nu je naar New York gaat. Heel veel plezier!
X Tamara Hofland